BlessYou textil – textilszalvéták


A BlessYou Textil textilzsebkendőivel és szalvétáival az eldobható termékek kiiktatása nem lemondás, hanem kényeztetés.

Mit érdemes tudni a termékről?

A 100% pamutvászonból és damasztból készülő textilszalvéták nem csupán környezettudatosságunkat növelik, és jelentősen csökkentik a háztartási hulladékot, de igazi központi dekorációs eleme is lehet a hétköznapi és az ünnepi étkezéseknek egyaránt.

A szalvéták mérete 33×33 cm. 100% pamutból készültek, mosógépben 40 fokon moshatóak, vasalhatóak.

Érdekesség:

Pablo Paster 2009-es kutatása alapján kiderül, hogy háztartási körülmények között a pamut szalvéta elkészítésével és használatával együtt járó környezeti terhelés nagyobb, mint ha lenvászon anyagú szalvétát használnánk, de még mindig sokkal kisebb az ökológiai lábnyomunk, mint az eldobható papírszalvétával.

Saját tapasztalataim:

Az első változtatások egyike volt, hogy bevezettem itthon a textilszalvétákat és a papírszalvétákat egy életre (sőt még tovább is) kiiktattam az életünkből. A legkézenfekvőbb nekem az volt, hogy előszedtem régi damaszt terítőt, ami már itt-ott foltos volt, nem használtam semmire, és ezt daraboltam és szegtem be. Tökéletesen kiváltották a papírszalvétáinkat, hétköznapi használatban vannak színesek, és van egy fehér ünnepi sorozatom is. A gyerekek iskolai tízóraiját is ilyenbe csomagolom. De mindig van nálunk 1-2 a táskában, akárhova is megyünk, sose lehet tudni alapon.

Most volt alkalmam hozzájutni a Bless You Textil szalvétáihoz, mintásak és fehér egyaránt vannak a készletben. 2 kivételével mindegyik vékony pamutvászon, az a 2 pedig valamilyen gyűrt puha pamut anyag. Az már az első pillantásnál látszott, hogy ez lesz a kedvencem, imádom a rusztikus hangulatát, és az hogy gyűrt anyag külön jó, hiszen vasalás nélkül is mutatós.

A textil szalvétákat nem kíméltem, kaptak szó szerint hideget-meleget, erről részletesen a Háztartásom Hulladék Nélkül blogomban olvashattok. Összességében kitűnőre vizsgázott nálam, ráadásul annyira szépek, hogy ezek a szalvéták kikerültek az étkezőasztalunkra is, mert dekorációnak sem utolsók.

PRO/CONTRA

  • kellemes anyagúak
  • könnyen kezelhetőek
  • jó a nedvszívásuk
  • jól bírják a magasabb hőfokot is
  • nagyon szépek
  • némelyik nem szereti a nátrium-perkarbonátos áztatást
  • vannak olyan típusok, amiknek jól áll a vasalás, mert könnyebben gyűrődnek a mosáskor

Az általam használt textilszalvéták a BlessYou Textil internetes boltjában vásárolható meg ide kattintva.

Korábbi tesztjeink ide kattintva elérhetőek.