Környezetbarát termékek

Környezetbarát termékek

A Környezetbarát termékek honlap létrehozásának célja, hogy bemutassuk azon termékeket, amiket alkalmasnak találunk mindennapokban való használathoz.

A honlap szerkesztői a környezetvédelemben, a tudatos fogyasztásban mindennapjait hirdető személyek. Az oldal szakmai partnere a hulladekvadasz.hu és a JÖN Alapítvány. A honlap háztartási szakértője, Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya.

De ki is Tóth Andi?
Tóth Andrea egy 3 gyerekes családos anyuka, dolgozó nő, háziasszony, és feleség. Közgazdászként végezett 1995-ben. 10 évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkoztatni a környezetvédelem, illetve a környezettudatos és egészséges életmód bevezetése a családjába, háztartásába. 2016.  januárban egy angol nyelvű cikk hatására, korábbi környezettudatos életét drasztikusan elkezdte megváltoztatni, tovább fejleszteni.

A nulla hulladékot termelő háztartás olyan háztartás, amely nem vagy elhanyagolható mennyiségű hulladékot termel.  Egy ilyen háztartásban gyakorlatilag nincs szemét. Fejlődése folyamatát a Háztartásom Hulladék Nélkül című blogon keresztül követhető, hasonló gondolkodású emberekkel, családokkal.

A blogban olyan praktikus ötleteket és tapasztalatok kerülnek megosztásra az olvasókkal, amelyek segítségével, egy sokkal zöldebb, környezettudatosabb, és mindenekelőtt minimális hulladék (kommunális és szelektív egyaránt) termelő háztartást tudnak vezetni.

“Életünk része lett, hogy figyelünk a szemét termelésünkre, minden pillanatban már tudat alatt is keresem az alternatív, környezettudatos, és minél kevesebb hulladékkal járó megoldásokat” – Tóth Andi.

Tény, hogy egy országban, így Magyarországon is, a vállalatok szeméttermelése mellett, a háztartások hulladéktermelése jelentős részt foglal el az ország teljes szemétmennyiségének keletkezésében. Hiszem, hogy ha minél több háztartás tudatosan elkezd figyelni a háztartási szemét mennyiségének minimalizálására, akkor a nem vagy nehezen lebomló anyagokra irányuló kereslet hosszú távon képes lesz annyira lecsökkenni, hogy ehhez a vállalatoknak is alkalmazkodniuk kell. Ezzel eljuthatunk oda, hogy az egyedi háztartások nagyban hozzájárulhatnak a környezetünket elborító szemét csökkentéséhez, már egészen azok gyártásától kezdődően.

A hulladékcsökkentése mellett tudatosan olyan termékeket vásárol, amik nulla vagy minimális hulladéktermeléssel járnak. Ez időtájt komoly szakértelemre és tapasztalatra tett szert Andi, amit a honlap szerkesztése kapcsán is fel fog használni, segítve a többség tudatosodását, környezetbarát termékek felé való orientálását.